تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/05/16 - 09:21
کد خبر: 513075

به مناسبت سالروز شهادت شهید بابایی؛

پرواز قهرمان/ روایت‌هایی از شهید سرلشکر عباس بابایی

پرواز قهرمان/ روایت‌هایی از شهید سرلشکر عباس بابایی

شهید «عباس بابایی» از خلبانان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و از حماسه‌سازان دوران هشت سال دفاع مقدس است که ۱۵ مرداد سال ۱۳۶۶ در حالی که مسئولیت معاونت عملیات فرماندهی نیروی هوایی را بر عهده داشت، به شهادت رسید.

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ امیر سرلشکر خلبان شهید «عباس بابایی» ۱۴ آذر سال ۱۳۲۹ در شهرستان «قزوین» متولد شد. وی سال ۱۳۴۸ وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی ارتش شده و پس از گذراندن دوره مقدماتی پرواز، سال ۱۳۴۹ جهت تکمیل خلبانی و گذراندن دوره پیشرفته، به کشور آمریکا اعزام شد.

«عباس بابایی» به‌دلیل این‌که جزو خلبان‌های تیزهوش و ماهر در پرواز با هواپیمای شکاری F5 بود، به‌همراه تعداد دیگری از همکارانش برای پرواز با هواپیمای F14 انتخاب و به پایگاه هوایی اصفهان منتقل شد.

وی پس از اوج‌گیری مبارزات ملت ایران علیه رژیم ستمشاهی، به‌عنوان یکی از پرسنل انقلابی نیروی هوایی، در جمع دیگر افراد متعهد ارتش به میدان مبارزه علیه رژیم پهلوی وارد و همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و شکل‌گیری انجمن‌های اسلامی در ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز به سرپرستی انجمن اسلامی پایگاه هشتم شکاری اصفهان انتخاب شود.

امیر سرلشکر «عباس بابایی» پس از آغاز جنگ تحمیلی، رشادت‌های فراوانی در خدمت به انقلاب از خود نشان داد و به علت مهارت و ورزیدگی که در عملیات‌های متعدد داشت به کسب درجه سرهنگی نائل شد و در اردیبهشت ماه ۱۳۶۶ به پیشنهاد رئیس شورای‌عالی دفاع و تائید امام خمینی (ره) به درجه سرتیپی رسید.

«عباس بابایی» در طول خدمت صادقانه خود، سمت‌های مختلفی را بر عهده داشت؛ از جمله در مرداد سال ۱۳۶۰ به فرماندهی پایگاه هشتم شکاری اصفهان منصوب شد و پس از آن در آذر سال ۱۳۶۲ نیز سمت معاونت عملیاتی فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی به وی محول شد که تا زمان شهادتش عهده‌دار این مسئولیت بود.

وی در طول مدت فعالیت شجاعانه خود، بیش از سه هزار ساعت پرواز با انواع هواپیما‌های شکاری داشت و تنها طی یک سال و نیم، بیش از ۶۰ ماموریت جنگی را با موفقیت کامل به انجام رسانید.

امیر سرلشکر «عباس بابایی» پانزدهم مرداد سال ۱۳۶۶ مصادف با عید قربان با یک هواپیمای دو کابینه F5 در تبریز به اتفاق سرهنگ خلبان «علی‌محمد نادری» (خلبان کابین جلو) عهده‌دار انجام مأموریت پروازی شد و پس از بمباران مواضع دشمن و انجام ماموریت، مورد اصابت گلوله‌های ضدهوایی قرار گرفته و در سن ۳۷ سالگی به شهادت رسید.

تولد، دوران کودکی و تحصیلات

امیر سرلشکر خلبان «عباس بابایی» سال ۱۳۲۹ در شهرستان «قزوین» متولد شد. وی دوران تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان «دهخدا» سپری کرد و دوران متوسطه را نیز در دبیرستان «نظام» با موفقیت به پایان رساند. «عباس بابایی» پس از اخذ مدرک دیپلم، پس از شرکت در کنکور سراسری، در رشته پزشکی پذیرفته شد؛ اما به‌دلیل این‌که به خلبانی علاقه داشت، از آن انصراف داد و سال ۱۳۴۸ وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی ارتش شده و پس از گذراندن دوره مقدماتی پرواز، سال ۱۳۴۹ جهت تکمیل خلبانی و گذراندن دوره پیشرفته، به کشور آمریکا اعزام شد.

فعالیت‌ها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی

امیر سرلشکر «عباس بابایی» پس از بازگشت از آمریکا، با ورود هواپیما‌های پیشرفته F14 به نیروی هوایی ارتش، به‌دلیل این‌که جزو خلبان‌های تیزهوش و ماهر در پرواز با هواپیمای شکاری F5 بود، به‌همراه تعداد دیگری از همکارانش برای پرواز با هواپیمای F14 انتخاب و به پایگاه هوایی اصفهان منتقل شد. وی در مدت دانشجویی علی‌رغم گسترش فساد در بین نیرو‌های مسلح طاغوت، جزو متعهدترین و تیزهوش‌ترین افسران ایرانی بود.

ازدواج

امیر سرلشکر «عباس بابایی» ۴ شهریور سال ۱۳۵۴ با «ملیحه حکمت» دختر دایی خود  ازدواج کرد که ثمره این ازدواج یک دختر به نام «سلما» و ۲ پسر به نام‌های «محمد» و «حسین» است.

فعالیت‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی

همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و شکل‌¬گیری انجمن‌¬های اسلامی در ارتش جمهوری اسلامی ایران، ویژگی¬‌های فردی و شخصیتی و جهد مذهبی و پایبندی «عباس بابایی» به مسائل اعتقادی و مواضع دفاعی او در مقابل انحرافات، سبب شد که وی به سرپرستی انجمن اسلامی پایگاه هشتم شکاری اصفهان انتخاب شود.
سال ۱۳۵۸ برای «عباس بابایی» سال پرکاری بود؛ چراکه نابسامانی¬‌های بسیار، القائات انحرافی و دسیسه¬‌های گروهک‌¬های منافقین که با طرح انحلال ارتش قصد از هم¬‌پاشی نیرو‌های مسلح را داشتند، کار را سخت کرده بود؛ اما او با بینش و درک عمیق خود و نیرو‌های مؤمن و انقلابی، برای حفظ دستاورد‌های انقلاب اسلامی از هیچ تلاشی فروگذار نکرد.
 

فعالیت‌ها و مجاهدت‌ها در دوران دفاع مقدس

امیر سرلشکر «عباس بابایی» پس از پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی، رشادت‌های فراوانی در خدمت به انقلاب از خود نشان داد و به علت مهارت و ورزیدگی که در عملیات‌های متعدد داشت به کسب درجه سرهنگی نائل شد و در اردیبهشت ماه ۱۳۶۶ به پیشنهاد رئیس شورای‌عالی دفاع و تائید امام خمینی (ره) به درجه سرتیپی رسید.

«عباس بابایی» در طول خدمت صادقانه خود، سمت‌های مختلفی را بر عهده داشت؛ از جمله در مرداد سال ۱۳۶۰ به فرماندهی پایگاه هشتم شکاری اصفهان منصوب شد و پس از آن در آذر سال ۱۳۶۲ نیز سمت معاونت عملیاتی فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی به وی محول شد.

«عباس بابایی» از جمله افسران متعهد نیروی هوائی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که همواره وفاداری خود را به جمهوری اسلامی با انجام پرواز‌های متعدد در جبهه‌های جنگ به اثبات رساند. وی در طول مدت فعالیت شجاعانه خود، بیش از سه هزار ساعت پرواز با انواع هواپیما‌های شکاری داشت و تنها طی یک سال و نیم، بیش از ۶۰ ماموریت جنگی را با موفقیت کامل به انجام رسانید. وی در طول جنگ تحمیلی، در عملیات مختلف نظامی شرکت داشت و در شرایط دشوار عملیات همواره پشتیبانی رزمندگان اسلام بود. او در قرارگاه‌های عملیاتی شخصاً حضور می‌یافت و همپای رزمندگان اسلام به بررسی طرح‌ها و نقشه‌های عملیات هوایی می‌پرداخت.

«عباس بابایی» به کمک همکارانش در مدت ایام حج سال ۱۳۶۶ طرحی را برای عبور سالم کشتی¬‌های تجاری در خلیج فارس به اجرا درآورد که ماحصل‌ آن عبور امن چهل فروند کشتی غول‌پیکر تجارتی از تنگه خورموسی بود.

شهادت

سال ۱۳۶۶ نام «عباس بابایی» برای سفر حج نوشته شد و همه‌چیز برای زیارت خانه خدا مهیا بود؛ اما ناگهان وی در آخرین لحظات و در فرودگاه، از رفتن به حج صرف نظر کرد. وقتی با اصرار اطرافیان مواجه شد، گفت: «مکه من این مرز و بوم است. مکه من آب¬‌های گرم خلیج فارس و کشتی‌¬هایی هستند که باید سالم از آن عبور کنند. تا امنیت برقرار نباشد، من مشکل می¬‌توانم خودم را راضی کنم»؛ لذا خانواده را فرستاد؛ اما خودش نرفت. در تماس تلفنی که همسرش از مکه با او داشت گفت: «ان‌شاءالله خودم را تا عید قربان به شما می‌رسانم».

امیر سرلشکر «عباس بابایی» پانزدهم مرداد سال ۱۳۶۶ مصادف با عید قربان با یک هواپیمای دو کابینه F5 در تبریز به اتفاق سرهنگ خلبان «علی‌محمد نادری» (خلبان کابین جلو) عهده‌¬دار انجام مأموریت پروازی شد و پس از بمباران مواضع دشمن و انجام ماموریت، خود را برای رسیدن به عید قربان آماده کرد.

هواپیما غرش‌کنان همچون صاعقه هوا را می‌شکافت و پیش می‌رفت. ناگهان صدای اصابت گلوله فضا را متحول کرد. «لبیک اللهم لبیک»، حاجی خود را به مسلخ عشق رساند. «عباس بابایی» سال‌ها بود که نفس خود را قربانی کرده، حال نوبت به جان دادن است و رسیدن به محبوب. صدا در کابین طنین‌انداز است عباس جان، حاجی، اما صدایی نمی‌آید. هواپیما مورد اصابت گلوله‌های تیربار ضد هوایی قرار گرفته و گلوله حنجره شهید بابائی را پاره کرده بود و وی در روز عید قربان، در سن ۳۷ سالگی ذبیح‌الله شد.

خاکسپاری

پیکر پاک و مطهر امیر سرلشکر شهید «عباس بابایی» معاون عملیات نیروی هوایی ارتش، با شکوه خاصی ساعت ۴ بعدازظهر با حضور حجت‌الاسلام «باریک‌بین» نماینده حضرت امام خمینی (ره) در استان قزوین، وزیر سپاه، فرمانده نیروی هوایی ارتش و پرسنل متعهد نیروی هوایی و نیروهای نظامی و انتظامی و خانواده‌های معظم شهدا و ده‌ها هزار تن از مردم شهر قزوین و با شعارهای کوبنده پس از عبور از خیابان‌های قزوین تا امامزاده حسین (ع) این شهر تشییع شد و سپس امیر سرلشکر شهید «منصور ستاری» فرمانده نیروی هوایی ارتش، طی سخنانی درباره مقام سرلشکر شهید بابایی و خدمات او در طول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سخنانی ایراد کرد.

سبک مدیریتی

شخصاً در عملیات‌ها شرکت می‌کرد
امیر سرلشکر «عباس بابایی» برای پیشرفت سریع عملیات‌ها به نظارت بر کار‌ها اکتفا نمی‌کرد و علی‌رغم ممانعت‌هایی که برای جلوگیری از پرواز وی به دلیل سمتی که داشت به‌وجود می‌آوردند؛ اما خود شخصاً در پرواز‌های عملیاتی شرکت می‌کرد و با مهارت و شجاعتی خاص به مقابله با دشمنان اسلام می‌پرداخت.

هستی خود را در میدان جنگ می‌بینم
«عباس بابایی» با وجود این‌که معاون عملیات نیروی هوایی بود؛ اما هیچ‌گاه خود را از صحنه نبرد جدا نمی‌کرد و همیشه در میدان‌های جنگ حضور داشت و می¬‌گفت: «اگر پرواز نکنم، احساس ضعف خواهم کرد، زیرا هستی خود را در میدان جنگ می‌بینم».

وصیت‌نامه

وصیت‌نامه امیر سرلشکر شهید عباس بابایی به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
خدایا، خدایا، تو را به جان مهدی (عج) تا انقلاب مهدی (عج) خمینی را نگهدار.

به خدا قسم من از شهدا و خانواده شهدا خجالت می‌کشم وصیت‌نامه بنویسم. حال سخنانم را برای خدا در چند جمله ان شاءالله خلاصه می‌کنم.

خدایا مرگ مرا و فرزندان و همسرم را شهادت قرار بده.
خدایا، همسر و فرزندانم را به تو می‌سپارم.
خدایا، در این دنیا چیزی ندارم، هرچه هست از آن توست.
پدر و مادر عزیزم، ما خیلی به این انقلاب بدهکاریم.
عباس بابایی
۶۱.۴.۲۲
۲۱ ماه مبارک رمضان»
 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بیانیه حزب الله در تایید شهادت محمد عفیف
حملات گسترده حزب الله به مواضع دشمن صهیونیست
رویترز: مجوز واشنگتن به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربرد
برادرزاده وزیر سابق کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به هلاکت رسید
واکنش مجلس به اتهامات و ادعاهای پالیزدار درباره مسئولان فقید نظام
زلنسکی شخصا تایید کرد هیچ موشک بالستیک ایرانی به روسیه صادر نشده است
مجوز بایدن برای حمله به خاک روسیه با سلاح‌های آمریکایی!
ترکیه آسمان خود را به روی رئیس رژیم صهیونیستی بست
محکومیت حمله اسراییل به سوریه از سوی آفریقای جنوبی
روسیه: ۵ پهپاد اوکراینی بر فراز مناطق مختلف روسیه ساقط شدند
کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن
ولایتی: روابط چین و ایران راهبردی است
هیچ مبنای قانونی، منطقی یا اخلاقی برای رفتارهای اروپا وجود ندارد
اظهارات وزیرخارجه انگلیس درانکار نسل‌کشی غزه به شدت غیرانسانی است
هیچ مبنای قانونی برای رفتارهای اروپا وجود ندارد
بیش از صد دستگیری در اعتراضات حامی فلسطینیان در برلین
پاپ هم اقدامات رژیم اسرائیل را محکوم کرد
افزایش شمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی به لبنان به ۳۴۸۱ نفر
ترور محمد عفیف در بمباران رژیم صهیونیستی
تظاهرات حریدی‌ها در تل آویو سرکوب شد
ثبت‌نام بیش از ۵۲۱ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۴
میزان ثبت‌نام در آزمون دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۴ به ۱۷۳ هزار نفر رسید
اعلام نتایج نهایی پذیرش کدرشته‌های خاص کنکور سراسری سال ۱۴۰۳
منابع درسی کنکور رشته ریاضی ۱۴۰۴ کدامند؟
تعمیر و تجهیز مجموعه‌های ورزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال جاری
نخبگان علمی نسبت به مسائل جامعه احساس مسئولیت داشته باشند
دو اولویت مهم دانشجویی در مدیریت جدید/ کمبود ۳۰۰۰ ظرفیت خوابگاهی در ترم جاری
کسب مقام اول دانشگاه علم و صنعت در مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی اوراسیا ۲۰۲۴
۶ انتصاب جدید در دانشگاه خواجه نصیر
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تهران منصوب شد
مسئولیت جدید دو وزارت خانه علوم و امور خارجه به دانشگاه تهران
دانشگاه صنعتی اصفهان، پنجمین دانشگاه برتر ایران
بازدید علمی دانشجویان دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران از بزرگترین تصفیه‌خانه فاضلاب خاورمیانه
کلید نهایی آزمون دکترای تخصصی وزارت بهداشت منتشر شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top